Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

asimakopoulou-anna-170Οικονομολόγος – Νομικός, Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Τομεάρχης Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι Οικονομολόγος – Νομικός και εκλέγεται Βουλευτής Β’ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το Bryn Mawr College, Πολιτεία Πενσυλβάνιας, ΗΠΑ και Doctor of Law, Νομικά με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις (specialization in International Legal Affairs) από το Cornell University, Πολιτεία Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Έχει λάβει εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon.

Αναδείχθηκε Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Έργου “Τομέας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας” της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο 2016. Εξελέγη για 2η φορά βουλευτής Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής Β΄Αθηνών με την ΝΔ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Αναδείχθηκε Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Έργου “Τομέας Δημοσιονομικής Πολιτικής” της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στις 18 Μαρτίου 2015. Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων για πρώτη φορά με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Ν. Ιωαννίνων.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Απρ. 2013 εώς το Δεκ. 2014 και Επικεφαλής της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου Ιδεολογίας στο 9o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» από το 2007 έως το 2012. Το 2010 ήταν Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επίσης, υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων το 2008 και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων για την διετία 2007-2009.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών από το 2011, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (2007-2009) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004-2010).

Είναι Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το 1997 και Μέλος της ομάδας εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.