Ιωάννης Καλλιάς

kallias_ioannis_170Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης,  με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας από το Cranfield University της Μεγάλης Βρετανίας, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινάει από το 1997 σε Χημικές Βιομηχανίες. Το 2001 ξεκινάει η επαγγελματική του σταδιοδρομία στην TÜV AUSTRIA HELLAS ως Επικεφαλής Επιθεωρητής και Προϊστάμενος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Από το 2002 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διατελεί Προϊστάμενος του Τομέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, έχοντας την ευθύνη για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης. Από το 2010 έως σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής και CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες της TÜV AUSTRIA HELLAS σε ακόμα 10 χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, έχει τη θέση του CEO σε άλλες 5 θυγατρικές του TÜV AUSTRIA Group σε Αυστρία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και έχει οριστεί ως TÜV AUSTRIA Group Middle East & Balkans Area Director.

Tέλος, μέσω της TÜV AUSTRIA HELLAS η οποία έχει οριστεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς και το διεθνές competence center για τα θέματα της Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χαράσσει τη στρατηγική σε παγκόσμια κλίμακα για το TÜV AUSTRIA Group μεταφέροντας την Ελληνική τεχνογνωσία σε 29 χώρες του κόσμου.