Χριστίνα Σακελλαρίδη

Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Γεννήθηκε στην Πλάκα. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών και στη Faculte De Droite στο Παρίσι. Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του ΔΣ της CPB ASSET MANAGEMENT, καθώς και μέλος του ευρωπαϊκού think tank EURO 50 GROUP.

Μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και επί 20ετία Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Υπήρξε επίσης, Αντιπρόεδρος επί 8ετία στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με έδρα το Παρίσι και μέλος ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στον επιχειρηματικό στίβο έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, τόσο ως Πρόεδρος της εξαγωγικής επιχείρησης “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ”, όσο και από τη θέση της Προέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων “INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΕΧ”.

Έχει διοργανώσει δεκάδες “Δεκαπενθήμερα Ελληνικών Προϊόντων” σε διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού.
Για το έργο και την προσφορά της, της έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων με “To διάσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κύριο Κάρολο Παπούλια, “Tα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”, από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τα βραβεία “Ευρώπη 2003”, “Γυναίκα της Ευρώπης”, “Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία” κ.ά.