Φωτογραφίες Συνεδρίου

Δείτε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου “Επιμελώς Επιχειρείν” 2022, που διοργανώθηκε την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα.

Epimelos Epixeirein 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2022»

Αθήνα 19-5-22.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA), διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία  το Στρατηγικό Συνέδριο “Επιμελώς Επιχειρείν 2022”,  την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

 

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ.

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Βουλευτής Τρικάλων, ΝΔ.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου του ιδίου έτους.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και εξελέγη εκ νέου στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής Σερρών ΝΔ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12/12/1974. Έχει καταγωγή από τις Σέρρες. Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή με την οποία έχουν τρία παιδιά, την Αναΐς-Νίκη, την Άρια και τον Αχιλλέα.

Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Σπουδές: Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Εξελέγη πρώτος βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών του, κι επανεξελέγη – πάλι πρώτος – στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Σερρών συμμετείχε συμβολικά και στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στη μη εκλόγιμη τελευταία τιμητική θέση.

Την περίοδο Ιανουάριος 2016 – Ιούνιος 2019 διετέλεσε Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:

Υπηρέτησε, ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ανέπτυξε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα:
Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, και μέχρι την εκλογή του, εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος σε ποντοπόρο ναυτιλιακή επιχείρηση με έδρα τον Πειραιά.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».
Παράλληλα, είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Επιτρόπων της Σχολής Fletcher.

Νίκος Παπαθανάσης

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Γιώργος Πατούλης

Περιφερειάρχης Αττικής.

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, Πρόεδρος Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Πρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Ο Γεώργιος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Ε.Κ.Π.Α. και ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας. Εξελέγη στο Δ.Σ. του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ», ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, στην οποία έως και σήμερα συνεχίζει να είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Το 1998, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, όπου εγκαθίδρυσε το θεσμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου, το 2010, επανεξελέγη με ποσοστό 57%, καθώς και το 2014, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 60%. Επίσης, ίδρυσε σε πανελλαδικό επίπεδο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού. Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2014 επανεξελέγη και τον Οκτώβριο του 2018 για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 55%. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2012, έγινε ιδρυτικό μέλος του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016. Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.

Χάρης Μαμουλάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 19 Μαΐου 1976 και είναι παντρεμένος με την Κάλλια Γαρεφαλάκη με την οποία έχουν αποκτήσει 4 παιδιά, τη Δέσποινα, την Ασπασία, τον Αντώνη και τον Μανόλη.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων, καθώς και στην Αντισεισμική Προστασία των Κτηρίων.

Δραστηριοποιείται, κυρίως, στον ιδιωτικό χώρο από το 2001, συμμετέχοντας σε εταιρικά σχήματα κατασκευής έργων οδοποιίας, ξενοδοχείων, δημόσιων κτηρίων κ.α. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανικών Διαχείρισης Έργων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ενώ υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2013), της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2009) και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2010-2013).

Την περίοδο 2014 – 2019 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου με την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2014 – 2016), Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος (2016 – 2019), Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (2017 – 2019), καθώς και μέλος του Ελεγκτικού Κλιμακίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης (2014 – 2019).

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέχθηκε πρώτος Βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική Συμμαχία, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, είναι αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2019-2020), μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής (2019-2020), ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Είναι επίσης Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου της Βουλής των Ελλήνων και μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Αυστρίας, Ελλάδας – Δανίας, Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας – Λιθουανίας, Ελλάδας – Σερβίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης μέχρι το 2021, Αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Ο.Α.Α., ενώ υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Σκάκι με το Ηράκλειο Ο.Α.Α. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1992 και 1993.

Είναι εθελοντής αιμοδότης, δότης αιμοπεταλίων και δωρητής οργάνων.

 

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Βουλευτής Αρκαδίας, ΠΑΣΟΚ.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας”.

Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002 – 2004) και από το 2004 – 2009 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον Τομέα Οικονομικών της Υγείας.

Από τον Οκτώβρη του 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2009 εργάστηκε στο τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου “Σωτηρία” ως ειδικευόμενος γιατρός.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα.
 • Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
 • Στις 18 Ιουλίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα ως Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Γιάννης Μπρατάκος

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DDSYNERGY από το 1999. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995 ως Σύμβουλος Πληροφορικής στην εταιρία SAPHellas. To 1997 εργάσθηκε για τη νορβηγική εταιρία HYDRO στα κεντρικά γραφεία της στις Βρυξέλλες. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Συμβούλων CAPECONSULTING.

Από το 2006 εκλέγεται συνεχώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ αρχικά στο Εμπορικό τμήμα και από το 2012 στο τμήμα Υπηρεσιών. Το Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη B’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και ασχολείται κυρίως με θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά με το οικοσύστημα ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE. Επίσης, υπήρξε εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013 καθώς και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ σε Διοικητικά Συμβούλια αναπτυξιακών συμπράξεων που χρηματοδοτήθηκαν από την κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL.

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την αγορά της Πληροφορικής σε εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά.

Γιώργος Πολυχρονίου

Executive Director Strategy & Business Development & Corporate Secretary, DEPA.

Born in 1963 in Athens, George Polychroniou graduated from “Lycee Leonin” Franco-Hellenic high school, Nea Smyrni in 1981 and then earned a degree in Chemical Engineering from the National Technical University of Athens (NTUA) in 1986.

He completed his studies at the Federal Polytechnic School of Lausanne (EPFL) and obtained his Master’s of Science degree in Energy Systems with a specialisation in Economics in 1994.

After beginning his professional career in the private sector, he joined the then newly established DEPA in the beginning of 1989. After having successfully served in various capacities and roles within the commercial arm of DEPA, he was appointed General Manager of the Commercial Branch in 2004, General Manager of Commercial, Financial and Administration in 2005, Chief Operating Officer in 2007, Head of Strategy and Business Development in 2010 and Executive Director of Strategy, Business Development, Administration & IT in 2016.

Since 2020 he has been Executive Director of Strategy & Business Development, with responsibilities in strategy, corporate development, and regulatory affairs.

Since December 2014 he has been Corporate Secretary of DEPA.

Δημήτρης Ανδριόπουλος

DIMAND, DIMAND, 16OCT2020

Ιδρυτής, βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand.

Γεννημένος στην Πάτρα έχει ποικίλο επαγγελματικό υπόβαθρο και έχει συμμετάσχει στην ανώτατη διοίκηση επώνυμων οργανισμών στον κλάδο των ακινήτων, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Intradevelopment AE, εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ομίλου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (2003-2005), Διευθύνων Σύμβουλος της REDS Α.Ε., εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής (1998-2002), Project Manager στην εταιρεία Superfast Ferries A.E. (1994-1997) κ.α.

Το 2005 ίδρυσε την Dimand real estate development, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, που υλοποιεί έργα μεγάλης κλίμακας με έμφαση στα σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια γραφείων, μεγάλου μεγέθους αστικές αναπλάσεις, σύνθετα έργα μικτών χρήσεων και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Γιάννης Γιαρέντης

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ)

Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος στον Διαχειριστή των ΑΠΕ (ΔΑΠΕΕΠ) από τον Αύγουστο του 2019 έως και σήμερα. Κατέχει σημαντική ελληνική και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με πιο σημαντική, αυτή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κατά την περίοδο 2013 – 2015, όταν άνοιξε τον κύκλο των μεγάλων ηλεκτρικών Διασυνδέσεων με τα ελληνικά νησιά (Κυκλάδες) και όλων των μεγάλων έργων Υποδομής, όπως το ΚΥΤ Μεγαλόπολης, τη διασύνδεση του Πολυποτάμου και πολλών ακόμη έργων που έδωσαν πνοή στο Ηλεκτρικό Σύστημα.

Είχε προηγηθεί μια μακρά διεθνής καριέρα σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες του ενεργειακού χώρου. Έχει διατελέσει μέλος σε εθνικά και διεθνή συμβούλια και επιτροπές ( Entso-e, MED-TSO). Είναι κάτοχος πτυχίου μηχανικού Πετρελαίων και Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης και μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Χάρης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics (Ph.D. econ. LSE). Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Επικεφαλής Σύμβουλος της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), Γενικός Γραμματέας του ICC Hellas, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής κ.ά.

Έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Τουρισμού και Υγείας), καθώς και ανώτατο στέλεχος (Πρόεδρος & CEO), μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό καθώς και σε επιτροπές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες, έχει πλούσιο εθελοντικό έργο και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Ελένη Ράπτη

Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων κι Εκπρόσωπος Τύπου στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Με πολυετή εμπειρία στην Εταιρική Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων και Public Affairs η Ελένη Ράπτη είναι Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων κι Εκπρόσωπος Τύπου στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Στην αρμοδιότητα της εντάσσονται τομείς ESG, corporate awareness κι εσωτερικής επικοινωνίας με δράσεις που έχουν λάβει διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στον κλάδο της ενέργειας (ΕΠΑ Αττικής) ως Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, στον κλάδο των υποδομών ως μέλος της ομάδας διαχείρισης έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και στον τομέα της διερμηνείας και μετάφρασης.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία, με πρακτική εξάσκηση (stage) στο Βέλγιο.

Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Νοητικής Εργονομίας και Ασφάλειας Εργασίας (2003-2007) και στο Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων (2001 – 2003) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Ξιφαράς διαθέτει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων και έχει υπηρετήσει σε ηγετικές θέσεις οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013). Έχει, επίσης, διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητα τόσο στη Διαχείριση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της επίτευξης των στόχων απορροφητικότητας του, όσο και στο σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Στο τέλος του ίδιου έτους ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εταιρεία ΔΕΣΦΑ ΑΕ παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της οικονομικής αποδοτικότητας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση μιας σειράς έργων για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου και της εγκατάστασης ΥΦΑ στην Ρεβυθούσα.

Σήμερα είναι εκλεγμένος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γραμματέας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), και συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος), και συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο WEC), και συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος. Έχει διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Αναστάσιος Τόσιος

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΕΥΔΑΠ

Γεννήθηκε το 1972. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995), με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στην Τεχνολογική Αλλαγή και Βιομηχανική Στρατηγική στο Manchester Business School, Μεγάλη Βρετανία (1996), καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate Business School, Αθήνα (2006) και στο Harvard Business School, Η.Π.Α. (PLDA, 2011).

Μέχρι το 2002, κατείχε θέσεις συμβούλου επιχειρήσεων, μηχανικού πωλήσεων, ηλεκτρομηχανολογικών κατασκευών και διοίκησης, σε διάφορες εταιρείες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Από το 2002 έως το 2016 εργάστηκε στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αναλαμβάνοντας διαδοχικά θέσεις ευθύνης όπως Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, Διευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών και τέλος, Τεχνικός Διευθυντής, συμμετέχοντας στην ανώτατη διοικητική ομάδα της εταιρείας. Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Επιχειρησιακού (Τεχνικού και Εμπορικού) Διευθυντή Διανομής και εν συνεχεία του Εμπορικού Διευθυντή στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση πελατών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης της πλέον πλήρους απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στα δίκτυα και στην αγορά ενέργειας, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Ε.Σ.Σ.Η.Θ.), Εταίρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.).

Δημήτριος Παζαϊτης

Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Μετασχηματισμού ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph. D.) από το Imperial College, Λονδίνο, ΜΒΑ από το INSEAD, Fontainebleau και Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στη Συμβουλευτική Διοικήσεων και στο Business Development.

Ανέλαβε δε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Invest in Greece το Μάρτιο του 2007 και από το Μάρτιο του 2009 κατέχει επίσης της θέση του προέδρου.

Άγγελος Καρακώστας

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος COSCO SHIPPING

Ο Άγγελος Καρακώστας το Δεκέμβριο του 2017 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (E.ΛΙΜ.Ε.).

Τον Αύγουστο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.  μετά την απόκτηση από την COSCO SHIPPING τoυ 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε.

Το 2009, ο Άγγελος ορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.).

Ως μέλος της οικογένειας COSCO SHIPPING, η συμβολή του ήταν καθοριστική στη σύνδεση της Kινεζικής και της Eλληνικής πραγματικότητας για την επιτυχή ολοκλήρωση της 35ετούς Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και της COSCO SHIPPING Ports Limited.

Ο Άγγελος προσχώρησε στην COSCO SHIPPING Lines (Ελλάδα) S.A. το 1997 ως Γενικός Διευθυντής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εργάστηκε σκληρά σε συνεργασία με την COSCO SHIPPING Lines Co. Ltd. για να μετατρέψει τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε κέντρα διανομής για την επέκταση της κινεζικής αγοράς στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Σπουδές:

 • Πτυχίο MBA από το πανεπιστήμιο Teeside, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Πτυχίο MSc Διοίκηση από το πανεπιστήμιο Teesside, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Master Επιχειρηματική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Ελλάδα.
 • Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο εισήχθη το 1984.

Λουκάς Λαζαράκης

Γενικός Διευθυντής, Energy Unit της Ιntrakat.

Ο Λουκάς Λαζαράκης διορίστηκε πρόσφατα ως Γενικός Διευθυντής του Energy Unit  της Ιntrakat, οδηγώντας τη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πριν την Intrakat, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Νostira Α.Ε., μία ενεργειακή εταιρεία   με κύριες δραστηριότητες την ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση μονάδων ΑΠΕ, έχοντας  περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αρχικά εργάστηκε σε οικονομικούς ρόλους. To 1999 εντάχθηκε στην Windsolar Hellas S.A. ως οικονομικός διευθυντής και το 2003 ήταν ένας από τους ιδρυτές της RETD A.E., στην οποία κατείχε θέσεις Διευθύνοντα Συμβούλου και Οικονομικού Διευθυντή. Το 2007, η RETD A.E. έγινε θυγατρική της EDF EN και πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στην «EDF EN Hellas S.A.» έως τον Ιούνιο του 2017.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, έχοντας αναπτύξει μεγάλα έργα ΑΠΕ εκατοντάδων MW τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Κύπρο και τη Ρουμανία. Ήταν υπεύθυνος για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις οικονομικές αποφάσεις των εταιρειών όπου εργάστηκε, ενώ παράλληλα υλοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση 500MW έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Νικόλαος Mπρέγιαννος

Δικηγόρος, Associate / BoD Member of Naftemporiki.

With an LL.B from the Democritus University of Thrace (Honours) and an LL.M at International Economic Law and Arbitration from Georgetown Law with Distinction Nikolaos joined Bregiannos Law in 2019.

He is the personal legal consultant of esteemed Members of Parliament, he is offering corporate and consulting services to the AKTIMIA group, FARMINA, COSCO and to other foreign companies.

Multilingual proficiency in Greek (native), English (excellent both in writing and oral) and German.

Highlights of Expertise
• Administrative Law
• Arbitration
• Civil Law
• Commercial Law
• International Business Law
• M&A
• Strategic Management & Planning
• Team Development & Training Programs
• Analytical & Logical Reasoning
• Communication & Writing Skills
• Regulatory Compliance

Career Experience
Bregiannos Law Firm
In his first two years in the Firm, Nikolaos has brought impressive clients and has handled demanding legal issues such as multimillion euros settlements and acquisitions.

ADDITIONAL EXPERIENCE
Member of the Board of Directors of Naftemporiki
Member of the Ports and Shipping Committee of the Greek-Chinese Chamber for Economic Cooperation
Nikolaos also is a frequent author of articles on news sites such as Insider etc.
Member of the Arsakeio Schools Alumni Association
Member of the Georgetown Alumni Association

Education & Credentials
Georgetown Law School: International Business and Economic Law (Distinction)
Georgetown Law School: Arbitration (Distinction)
Democritus University of Thrace: LAW SCHOOL (Honours)
Languages: Greek (native), English (excellent both in writing and oral), German (adequate)

Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου  Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Είναι Εκλεγμένη Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, καθώς και A’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ταμίας Δ.Σ. του ALBA Graduate Business School, Μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Είναι Μέλος Δ.Σ. στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και στον όμιλο Lavipharm A.E.

Είναι Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Β.Ε.Π.Ε. Τεχνόπολις – Ακρόπολις Α.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος – Λατινικής Αμερικής, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μέλος στο Non-Executive Directors’ Club και Μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Programme του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατάκειου Ιδρύματος, καθώς και του Oργανισμού διαΝΕΟσις.

Το 2008, ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ ηγήθηκε της δημιουργίας του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και της προώθησής του στις επιχειρήσεις, καθώς και στη μετέπειτα ίδρυση  του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, στο 15μελές Συμβούλιo του οποίου, είναι σήμερα μέλος.

Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και Πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε. Επιπλέον, επί σειρά ετών, δίδαξε στα Τμήματα Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Πληροφορικής του Α.Ε.Ι Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.

Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό Η/Υ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Ευθύμιος Λέκκας

Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας (ΕΚΠΑ).

Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.
Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών.
Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων”.
Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (2004) στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πτυχιούχος Γεωλογίας (1979) και διδάκτορας Γεωλογικών Επιστημών (1988) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης το 1982.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα Εισαγωγή στη Γεωλογία, Τεκτονική Γεωλογία, Γεωλογική Χαρτογράφηση, Καθιζήσεις – Κατολισθήσεις, Μικροτεκτονική, Τεκτονική Ανάλυση, Γεωλογία Περιβάλλοντος, Σεισμοτεκτονική, Διαχείριση Καταστροφών, Τεκτονική – Τηλεπισκόπηση, Χρήσεις Γης – Διαχείριση Περιβάλλοντος, κ.α.. Επιπρόσθετα έχει διοργανώσει περισσότερες από 120 ασκήσεις υπαίθρου φοιτητών.

Επίβλεψη μεγάλου αριθμού Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών Ειδίκευσης και Διδακτορικών Διατριβών. Επιστημονικές διαλέξεις ως προσκεκλημένος Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Τουρκίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) με αντικείμενο τη Διαχείριση Καταστροφών και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Συγγραφή και έκδοση 12 επιστημονικών βιβλίων και σημειώσεων. Τα βιβλία με τίτλο «Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές» και «Γεωλογία και Περιβάλλον» είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα και διδάσκονται σε επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Περισσότερες από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.α. Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητικές εργασίες στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία, στο Νεπάλ και στο Μεξικό. Εκατοντάδες βιβλιογραφικές αναφορές στο δημοσιευμένο έργο.

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το 1989 για το επιστημονικό έργο «Γεωδυναμική εξέλιξη της οροσειράς του Κόζιακα και η ένταξη της ενότητας Δυτικής Θεσσαλίας στην οργάνωση της Τηθύος». Υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ακαδημίας Αθηνών.

Επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από 300 ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα: Αντισεισμικός Σχεδιασμός και Οργάνωση Πολεοδομικών Συγκροτημάτων, Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, Περιβαλλοντική Αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών, Αντισεισμική Θωράκιση και Σχεδιασμός Έργων Υποδομής, Γεωτεχνική Μηχανική, Διαχείριση Περιβάλλοντος, Διαχείριση Υδάτων, Διαχείριση Καταστροφών, κ.ά.

Πρόεδρος και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συμμετοχή με ανακοίνωση σε εκατοντάδες συνέδρια. Kριτής εργασιών σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Μέλος επιστημονικών εταιριών, επιστημονικών επιτροπών, εξεταστικών επιτροπών ΑΣΕΠ, ΙΚΥ, κ.α.

Editor του «Newsletter of Environmental, Disaster and Crisis Management Strategies». Editor του «Earthquake Geodynamics – Seismic Case Studies».

Αντώνης Πανάς

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Γενικός Διευθυντής ΤΕΚΑΛ Α.Ε., Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2005) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών M.Sc. Construction Management (Distinction) από το Loughborough University, U.K. (2006). Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Κέντρο Καινοτομίας Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2016).

Από το 2010 διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και από το 2018 έως και σήμερα Γενικός Διευθυντής της ΤΕΚΑΛ για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των έργων της εταιρείας.

Παράλληλα, διδάσκει στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι συν-συγγραφέας του πανεπιστημιακού συγγράμματος «Στοιχεία Δομικών Μηχανών Και Ασφάλειας Έργων» και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Ακόμη, είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), έχει συντάξει πλήθος μελετών και εισηγήσεων για τρέχοντα θέματα του κλάδου και εκπροσωπεί την Ένωση σε διεθνή fora, όπως το European Demolition Association (EDA).

Ιωάννης Καλλιάς

Chief Executive Officer of TÜV AUSTRIA Hellas. Executive Business Director Business Assurance of TÜV AUSTRIA Group. Executive Member of the Executive Committee of TÜV AUSTRIA Group.
Ο κ. Ιωάννης Καλλιάς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και κατέχει Master of Science στη Διοίκηση Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Cranfield (School of Industrial & Manufacturing Science), Ηνωμένο Βασίλειο.Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 1997 στις χημικές βιομηχανίες. Το 2001 ξεκίνησε την καριέρα του στην TÜV AUSTRIA Hellas ως Επικεφαλής Επιθεωρητής και Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης. Το 2004 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης. Από το 2010 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε άλλες 5 θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου TÜV AUSTRIA στην Αυστρία (TÜV AUSTRIA Cert) και σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ έχει διοριστεί ως TÜV AUSTRIA Group Middle East & Balkans Area Director.

Από το 2017 έχει επίσης οριστεί ως TÜV AUSTRIA GROUP Director of Certification, έχοντας την ευθύνη για τις υπηρεσίες πιστοποίησης του GROUP παγκοσμίως. Από τον Μάιο του 2019 είναι ανώτερος εκπρόσωπος της TÜV AUSTRIA στην ορισμένη περιοχή και υπεύθυνος για τη συνολική διερεύνηση και διείσδυση στην τοπική αγορά όσον αφορά στους επιχειρηματικούς τομείς σε συντονισμό με τους εκτελεστικούς διευθυντές επιχειρήσεων ή τους διευθυντές επιχειρηματικών τομέων.

Από τον Μάρτιο του 2020, ο κ. Ιωάννης Καλλίας έχει διοριστεί Εκτελεστικός Επιχειρηματικός Διευθυντής για τον επιχειρηματικό τομέα Business Assurance του Ομίλου TÜV AUSTRIA παγκοσμίως και είναι εκτελεστικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Ο τομέας Business Assurance αποτελείται από τους ακόλουθους επιχειρηματικούς τομείς : Πιστοποίηση, Εκπαίδευση, Νομική Συμμόρφωση.

Νικήτας Κορωνάκης

Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1989 στο Ρέθυμνο. Είναι πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Από το 2007 εργάζεται ως δημοσιογράφος, έχοντας δουλέψει, όλα αυτά τα χρόνια, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, καθώς και σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία σε ηλικία 17 ετών, συνεργαζόμενος αρχικά με Μέσα Ενημέρωσης στην Κρήτη.
Από το 2009 κατοικεί στην Αθήνα. Το 2010 ξεκίνησε τη συνεργασία που διατηρεί μέχρι σήμερα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Από το 2016 έως το 2018, εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC TV», παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.
Από 2018 έως το 2021 εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών.
Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία του, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel», παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων.
Από τον Φεβρουάριο του 2020, εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Eλένη Μπότα

Δημοσιογράφος.

Ακαδημαϊκή Κατάρτιση:
1990-1993: Λύκειο Αιτωλικού, Αιτωλοακαρνανία
1994- 1996: Σπουδές στο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας «Το Εργαστήρι»

Επαγγελματική Εμπειρία:
1994- 1996
Συντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ στο ραδιοφωνικό σταθμό “Flash”
Συντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

1996-2001
Συντάκτρια επιxειρηματικού ρεπορτάζ (κατασκευές, Υπουργείο Υποδομών και real estate) στην εφημερίδα «Εξουσία»
Συντάκτρια επιxειρηματικού ρεπορτάζ (κατασκευές, Υπουργείο Υποδομών και real estate) στην εφημερίδα «Επενδυτής»

2001-2011
Συντάκτρια στον ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα», «Ακίνητα»

2002-2011
Αρχισυντάκτρια του Οικονομικού και Επιχειρηματικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο»

2013
Αρχισυντάκτρια Οικονομικού και Επιχειρηματικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «6μέρες»
Συντάκτρια επιχειρηματικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Ποντίκι»

2015-2018
Συντάκτρια επιχειρηματικού ρεπορτάζ και αγοράς ακινήτων στο οικονομικό site www.insider.gr

Από το 2014 έως το 2021
Συντάκτρια επιxειρηματικού ρεπορτάζ και αγοράς ακινήτων στο οικονομικό site «bankingnews.gr»

Aπό το Mάρτιο του 2020 μέχρι Δεκέμβριου 2021
Αρχισυντάκτρια καθημερινής οικονομικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24

Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα
Συντάκτρια επιχιερηματικού ρεπορτάζ στο site www.thecaller.gr

Aπό τον Απρίλιο του 2021 μέχρι σήμερα
Συντάκτρια επιχειρηματικού ρεπορτάζ στο οικονομικό site www.capital.gr και στην εβδομαδιαία εημερίδα «Κεφάλαιο»

Aρκετές συνεργασίες με κλαδικά περιοδικά, εβδομαδιαίες οικονομικές εφημερίδες (Οικονομία, Ευρωοικονομία, Ισοτιμία) και οικονομικά sites (economistas.gr, frpess.gr, reporter.gr, euro2day.gr).

Πληροφορική- Τεχνικές Δεξιότητες
Γνώσεις Λειτουργικών Συστημάτων: MS Windows 95, 98, 2000, NT, ME, XP.
Γνώσεις Πακέτων Εφαρμογών: Microsoft Office (Word, Excel, Power Point).
World Wide Web server management, Adobe Photoshop.

Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά: Lower Certificate

Ημερομηνία Γέννησης: 11/05/1974

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

giannelos alexandros ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Πρόσκληση Συνεδρίου

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA), διοργανώνουν το Στρατηγικό Συνέδριο

“Επιμελώς Επιχειρείν 2022”

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, αίθουσα ΕΡΜΗΣ, του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα. Ώρες 10.30 έως 17.00.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών λειτουργεί ως ένα ενιαίο σχήμα θεσμικής υποστηρικτικής υποδομής, καταγράφοντας και στηρίζοντας ενεργά τις προτεραιότητες του συνόλου των δυνάμεων της αγοράς, ενώ παράλληλα ενισχύει τον θεσμικό του ρόλο, ως Σύμβουλος και Ρυθμιστής προόδου και ανάπτυξης σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ δια μέσου των παρεμβάσεών του στην Κεντρική Διοίκηση για όλα τα προωθούμενα από την Πολιτεία νομοθετήματα, οδηγεί σε συστηματική καταγραφή των προτεραιοτήτων της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επιτυχούς πληροφόρησης του επιχειρηματικού κόσμου.

Η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η θεσμική υποστήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες ευδοκιμούν εντός πλαισίου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, με ταυτόχρονο προσανατολισμό στην ανάδειξη εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του ΕΒΕΑ και συνιστούν τη Συμβουλευτική βάση πραγμάτευσης του «Επιμελώς Επιχειρείν».

Το Συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία των διοργανωτών, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με χρήση καινοτόμων πρακτικών και ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, ως ικανών και αναγκαίων συνθηκών για την είσοδο και καθιέρωση της χώρας στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η σημαντική αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης στο Συνέδριο, σε συνάρτηση με την προσπάθεια αποκωδικοποίησης της αλλαγής στην κουλτούρα των αγορών, καθώς εντός του πλαισίου διαχείρισης της “COVID” εποχής, διαφαίνεται η δημιουργία νέου συμπεριφορικού μοντέλου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Η αναγκαιότητα υπαγωγής της εν λόγω συμπεριφοράς, σε πολιτικές προστασίας της δημόσιας υγείας και η ενσωμάτωση αυστηρών διαδικασιών τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχει ως κύριο στόχο την προστασία αλλά και την ψυχολογική υπερκάλυψη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Επιδιώκεται η στοιχειοθέτηση και κατανόηση των σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων της υγειονομικής προστασίας με την σταθερότητα της αγοράς, ως πρόθεση συντονισμού των στρατηγικών ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Υγειονομικά ασφαλής Ελλάδα, βασισμένη σε σύγχρονες υποδομές, πρεσβεύει τον χαρακτηρισμό της ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός, με αύξηση των χρηματοοικονομικών εισροών.

Η διασύνδεση έρευνας, καινοτομίας και παραγωγής με εφαρμογή στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, με παράλληλη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κυκλικής Οικονομίας, θα δημιουργήσουν συνθήκες επιτάχυνσης για την ελληνική οικονομία.

Τα νέα δεδομένα της αυξητικής τιμολογιακής αναπροσαρμογής της παγκόσμιας αγοράς, απαιτούν λεπτομερή ανάλυση των επιπτώσεων της μετακύλησης των τιμών στο κόστος ζωής και χρήζουν την άσκηση προληπτικής στρατηγικής περί της αντιμετώπισής τους.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός θα οδηγήσει σε εκσυγχρονισμό και σε αειφορικό μοντέλο λειτουργίας της Οικονομίας, ενσωματώνοντας, μέσω της εκπαίδευσης, τις βέλτιστες πρακτικές, αύξησης της απόδοσης και της αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών, σε όλο τη μήκος της αλυσίδας αξίας, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και δεικτών στο σύνολο του Εθνικού ΑΕΠ.

Μέλη της Κυβέρνησης και των πολιτικών χώρων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και επιστημονικοί σύμβουλοι θα τοποθετηθούν επί των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελληνική και την παγκόσμια αγορά, επί της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. καθώς και των διαμορφούμενων γεωπολιτικών ισορροπιών.

Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει πραγμάτευση στους Τομείς:

 • Της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.
 • Των Επενδύσεων σε Υποδομές και Μεταφορές.
 • Της αγοράς Ενέργειας και των στρατηγικών εξασφάλισης ενεργειακής Επάρκειας.
 • Της ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας.
 • Της Τραπεζικής και Εναλλακτικής Χρηματοδότησης.
 • Του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοσίου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 • Των Εργασιακών & Οικονομικών παραμέτρων λειτουργίας της αγοράς και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Της Διαχείρισης επιχειρηματικών κρίσεων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Πολιτική Προστασία.
 • Της διεθνούς πολιτικής τάξης πραγμάτων και των νέων εξελίξεων στον παγκόσμιο χάρτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των πολιτικών χώρων, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της Cultcom Consulting, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

 Πληροφορίες –  Συμμετοχές:

Δημήτρης Νεοφώτιστος, mob. 698 456 0000, τηλ. 210 5121021,   e-mail: iea@iea.org.gr

www.epimelosepixeirein.iea.org.gr     www.acci.gr       www.iea.org.gr

Το Συνέδριο αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων.

Φωτογραφίες: ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και τη Boussias Communications στρατηγικό Συνέδριο

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Συνεδρίου εδώ