Ομιλητές 2016

Γιώργος Κατρούγκαλος

katrougkalos_170Αναπληρωτής Υπουργός, Υπουργείο Εξωτερικών. Βουλευτής Μεσσηνίας.

Διετέλεσε Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ιανουάριος 2015-Ιούλιος 2015) και Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014-2015).

Συνταγματολόγος, Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος. Σπουδές: Νομική Αθήνας, Σορβόννη, Παρίσι.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και στους δημοκρατικούς αγώνες. Ήταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (2007 και 2012) και στο Πανεπιστήμιο Roskilde της Δανίας (1994-1995). Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στον Υπουργό Παιδείας (1994, 1997-2002), εκπρόσωπος της χώρας (advisor) στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γ.Σ. του ΟΗΕ (2000-2003) και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συνάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στο αλβανικό κοινοβούλιο κατά τη διαδικασία κατάρτισης του αλβανικού Συντάγματος (1998-1999) καθώς και ως εμπειρογνώμονας σε μελέτες στο Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Συρία και τα Βαλκάνια. Έχει διατελέσει διαμεσολαβητής και διαιτητής στον ΟΜΕΔ (1998-2011) και πρώτος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ» (2002-2003), μία δημόσια οργάνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP, 2003 ) και αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (2010-2011). Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά επιστημονικά περιοδικά.

Ρένα Δούρου

Περιφερειάρχης Αττικής.

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τη διεθνή πραγματικότητα. Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μετείχε στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.

Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής. Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τον Μάρτιο του 2014 παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις εκλογές του Μαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής».

 

Read more

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

asimakopoulou-anna-170Οικονομολόγος – Νομικός, Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Τομεάρχης Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι Οικονομολόγος – Νομικός και εκλέγεται Βουλευτής Β’ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το Bryn Mawr College, Πολιτεία Πενσυλβάνιας, ΗΠΑ και Doctor of Law, Νομικά με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις (specialization in International Legal Affairs) από το Cornell University, Πολιτεία Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Έχει λάβει εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon.

Αναδείχθηκε Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Έργου “Τομέας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας” της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο 2016. Εξελέγη για 2η φορά βουλευτής Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής Β΄Αθηνών με την ΝΔ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Αναδείχθηκε Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Έργου “Τομέας Δημοσιονομικής Πολιτικής” της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στις 18 Μαρτίου 2015. Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων για πρώτη φορά με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Ν. Ιωαννίνων.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Απρ. 2013 εώς το Δεκ. 2014 και Επικεφαλής της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου Ιδεολογίας στο 9o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» από το 2007 έως το 2012. Το 2010 ήταν Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επίσης, υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων το 2008 και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων για την διετία 2007-2009.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών από το 2011, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (2007-2009) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004-2010).

Είναι Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το 1997 και Μέλος της ομάδας εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Χριστόφορος Σαρδελής

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εντάχθηκε στην εταιρεία ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2010 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε για μία δεκαετία.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής.

Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ενοποίησης. Παράλληλα εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σοφία Οικονομάκου-Τσούτσουβα

oikonomakou sofia_170

 • Πρόεδρος του  Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων.
 • Πρόεδρος του Δικτύου γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου.
 • Μέλος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και την πολιτική.

 

 

Η Σοφία Οικονομάκου το γένος Τσούτσουβα είναι Φιλόλογος, συγγραφέας, εκδότης και σύμβουλος επιχειρήσεων, (manager), με μεταπτυχιακές σπουδές  σε Αμερικανικά και Αγγλικά Πανεπιστήμια και μακρόχρονη εκπαίδευση σε διαφόρους Εκπαιδευτικούς και Διοικητικούς τομείς, όπως Παιδοψυχολογία, Αντιμετώπιση Μαθησιακών Προβλημάτων, Σύγχρονοι Τρόποι Διδακτικής Μεθοδολογίας, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού κ.α.

 Ως επαγγελματίας:

– Είναι ιδιοκτήτρια και Διευθύνων Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Οικονομάκου, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και περιλαμβάνει Κέντρα Ξένων Γλωσσών, το Κέντρο Ασιατικών  Σπουδών και τις εκδόσεις Οικονομάκου.

– Είναι εταίρος του Συνεργατικού Δικτύου Αθηνά ΙΚΕ που ασχολείται με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και εταίρος της εξαγωγικής εταιρείας Laconic, Quality in a few drops, που δραστηριοποιείται στο τομέα παραγωγής και εξαγωγής Γεωργικών Προϊόντων.

Read more

Sandra Penning

sandra-penning_170Déléguée Générale at Chambers of commerce and Industry of Paris/Ile de France – ‎Chambers of commerce and Industry of Paris/Ile de France

Since 2001, Sandra Penning is in charge of the Representative office of the Paris/Ile de France  Chamber of Commerce  and Industry  to the EU. The  Paris Chamber serves   800.000 enterprises based in the Paris region and which represent one quarter of the French GDP. The Chamber provides  business representation to national authorities, services and advices to companies, guidance and training through a network of 24 schools and support to international development.

The role of the Paris Chamber Brussels office is to provide advance warnings on EU developments for companies, lobbying on issues relevant for our business community and assistance for submission of projects for co-financing.

From 1988 to 2001, S. Penning set up consecutively 3 EU offices for British local authorities. She started her career with Devon and Cornwall authorities (focusing on agricultural, fisheries and regional EU policies) and then with Kent County Council on the occasion of the Channel Tunnel development (focusing on EU environment, transport, regional policies and developing partnerships through EU programs with the  Transmanche region). Finally she represented the East of England region (the 6 counties to the North East of London, including the universities of Cambridge and East Anglia).

S. Penning has a university degree in political sciences and international relations and a specialized Master in European studies.She gives lectures on EU issues for MBA programs of  ESCP-Europe and Essec, 2 Paris Chamber’s business schools.

Χριστίνα Σακελλαρίδη

Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Γεννήθηκε στην Πλάκα. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών και στη Faculte De Droite στο Παρίσι. Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του ΔΣ της CPB ASSET MANAGEMENT, καθώς και μέλος του ευρωπαϊκού think tank EURO 50 GROUP.

Μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και επί 20ετία Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Υπήρξε επίσης, Αντιπρόεδρος επί 8ετία στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με έδρα το Παρίσι και μέλος ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στον επιχειρηματικό στίβο έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, τόσο ως Πρόεδρος της εξαγωγικής επιχείρησης “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ”, όσο και από τη θέση της Προέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων “INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΕΧ”.

Έχει διοργανώσει δεκάδες “Δεκαπενθήμερα Ελληνικών Προϊόντων” σε διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού.
Για το έργο και την προσφορά της, της έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων με “To διάσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κύριο Κάρολο Παπούλια, “Tα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”, από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τα βραβεία “Ευρώπη 2003”, “Γυναίκα της Ευρώπης”, “Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία” κ.ά.

Γιώργος Καμέτας

kametas_170Επικεφαλής του Τομέα Business Banking στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής στην Εθνική Τράπεζα και υπεύθυνος του προγράμματος NBG Business Seeds, του προγράμματος στήριξης νέας επιχειρηματικότητας στην Εθνική Τράπεζα.

Πριν ενταχθεί στη Εθνική εργάστηκε στην EFG Eurobank-Ergasias (2000-2007) ως Διευθυντής Διεύθυνσης Συναλλακτικής Τραπεζικής. Η τραπεζική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Τράπεζα CITIBANK στο Λονδίνο εργαζόμενος σε θυγατρικές τράπεζες σε αναπτυσσόμενες αγορές (emerging markets) στην Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (CEEMEA) για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών συναλλακτικής τραπεζικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Imperial College στο Λονδίνο.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

xatzitheodosiouΠρόεδρος, Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Με εκτενή εμπειρία στο χώρο των ασφαλειών, από το 2005 μέχρι σήμερα διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφαλειών Mega Brokers. Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Τμήμα “Οικονομικής Επιστήμης”

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2005 – σήμερα    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος MEGA BROKERS SA
1998        Δημιουργία Εταιρείας “MEGA ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΠΕ”
1993 – 1997    Πρόεδρος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής
1992        Δημιουργία Πρακτορείου “Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου”
1990 – 1994    Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νationale Νederlanden

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
2014 – σήμερα     Πρόεδρος ΕΕΑ
2013 – 2014    Μέλος Δ.Σ. ΕΙΑΣ
2012 – 2014     Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ
2012    – 2014     Πρόεδρος “ΕΡΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΕΑ”
1990 – 1994    Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
Μέλος Δ.Σ. ΣΕΜΑ
Μέλος Δ.Σ. ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλ. Διαμεσολαβούντων Ελλάδος)

Αντιπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ
Μέλος Οικ. Επιμελ. Ελλάδος
1984 – 1990    Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΣΠΕΚΑ
1983 – 1985    Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής
1982 – 1986     Συνοικιακός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1987 Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ΠΑ.ΠΕΙ., στο Τμήμα “Οικονομικής Επιστήμης”

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
1994    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΚΕΠΑ
1981    CONTROL DATA H/Y (Word, Excel, Power Point, Internet)

Σωτήριος Mπρέγιαννος

Bregiannos_170Δικηγόρος παρ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ. Εταίρος (Senior Partner) της δικηγορικής εταιρίας ΄΄Σ. Ν. Μπρέγιαννος – Γ. Ν. Μπρέγιαννος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ΄΄.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βρυξελλών (Κοινοτικός Δικηγόρος). Πτυχίο Νομικής Σχολής Αθηνών

Επαγγελματική εμπειρία: Τριακονταπενταετής (35) εμπειρία μαχομένης δικηγορίας σε θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και Κεφαλαιαγοράς, εμπορικού δικαίου (συγχωνεύσεων, εξαγορών επιχειρήσεων, πτωχεύσεως, λύσεως και εκκαθαρίσεως εταιριών κλπ.) δημοσίων συμβάσεων, συμβάσεων παραχωρήσεως δικαιωμάτων, ελέγχου νομιμότητος δημοσίων συμβάσεων, αποκρατικοποιήσεων, διοικητικού δικαίου, ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου περιβάλλοντος, ενέργειας και δικτύων, ανταγωνισμού, φορολογικού δικαίου, επενδύσεων, μέσων ενημερώσεων, αστικού δικαίου, ποινικού δικαίου (οικονομικά εγκλήματα).

Ξένες Γλώσσες: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ. Έτος γεννήσεως: 1953, Τόπος γεννήσεως: Κάψια Αρκαδίας

Ελένη Τσιομίδου

tsiomidou_170Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου με διδακτορικό στην Αγροτική Κοινωνιολογία  στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1988 εργάζομαι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αντικείμενο σχετικά με τους Γυναικείους συνεταιρισμούς, τη θέση της αγρότισσας και τη νέα ΚΑΠ. Έκανα μεταπτυχιακά στη Κοινωνική Ψυχολογία, στη Κοινωνική Οικονομία και στη Κοινωνιολογία της Υγείας και εργάστηκα σαν ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με υποτροφία από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Marie Curie εργάστηκα στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Denis Diderot, σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στις επαγγελματικές πρακτικές των αγροτών ενόψει της νέας ΚΑΠ. Επέστρεψα το 2014 και από το 2015 εργάζομαι ως συνεργάτης σε πολιτικά γραφεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σοφία Μιχελάκη

mixelaki_s_170Είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. από το 2007 μέχρι σήμερα, αναφερόμενη στη Διοίκηση της εταιρείας.

Από το 2005 έως και το 2006 κατείχε θέση Υποδιευθύντριας Νομικών Υπηρεσιών στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

Είναι μέλος της Νομικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαχειριστών Φυσικού Αερίου (Entsog), του Διοικητικού Συμβουλίου. του Σωματείου Δικαίου Ενέργειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Η Σοφία Μιχελάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου ULB (License Spéciale Droit Européen, Bruxelles) και της Νομικής Σχολής Αθηνών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο).

Νάντια Πετροπούλου

Nadia-Petropoulou_170Η Νάντια Πετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005 και έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2007. Είναι Δικηγόρος Παρά Πρωτοδίκαις.
Εξειδικεύεται στους τομείς του Δικαίου των Σημάτων, Domain Names, Βιομηχανικών Σχεδίων και Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Παράλληλα, η κύρια ενασχόλησή της αφορά σε θέματα Εμπορικού Δικαίου και σε θέματα Εταιριών και Εμπορικών Συμβάσεων.

Παράλληλα με τις νομικές της σπουδές, παρακολούθησε σεμινάρια Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δικαίου της Ανώνυμης Εταιρίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εκπόνησε τις ακόλουθες εργασίες: Ποινικά αδικήματα του νόμου Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ν2121/93)  με χρήση Μ.Μ.Ε. και Μελέτη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Πλειοψηφικού Πακέτου μετοχών στην Ανώνυμη Εταιρία.

Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΑΣΟΕΕ όπου συμμετείχε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: International MBA με κατεύθυνση Διοίκηση επιχειρήσεων – Μάρκετινγκ.  Έχει άριστη γνώση της αγγλικής (Proficiency of Cambridge) και της γαλλικής γλώσσας (DALF), και χειρίζεται με άνεση Η/Υ (Word/Windows/Internet).

Ματίνα Κανάκη

matina-kanaki2-170ENVIRONMENTAL ISSUES KNOWLEDGE BROKER, SOCIAL COOPERATIVE ENTREPRENEURS’ MENTOR

Current Positions:

 • Secretary to the Management Board of Environmental NGO- KEAN (Cell of Alternative Youth Activities).
 • Founding member & Secretary to the Steering Committee of the Social Cooperative Enterprise “Ekati”, a Social Cooperative Enterprise focusing in sustainable development, ecology and the social care of vulnerable social groups.
 • Founding member of the Coordinating Network for Social Cooperative Enterprises and the online information portal “koinsep.org”.
  Project implementer, supervisor, trainer and mentor for several EU funded Action Plans for Human Resources and in Environmental and Agricultural sectors.
 • Founding member of “Synergia” Hellenic garden team, for green, eco, bio-climatic and sustainable development.
 • Active member of Networks in Greece:
  – Greek National Union of Agriculturist Landscape Professionals and Contractors (PEEGEP).
  – Network for the Environmental Protection and the Dissemination and Support of Volunteering.
 • Active collaborate for the “Countryside” telecast series of STAR CHANNEL TV CENTRAL GREECE, with Giannis Sarros.

Work Experience (2002 – now):

 • Consultant on Agricultural and Environmental Sectors: o Agricultural and Environmental Policies.
 • Organic and Eco Farming o Rural / Environmental Issues and Strategies.
 • Spatial Planning Agriculture, Landscape Architecture.
 • Nutritional Culture
 • Environmental Management Systems.

Read more

Ιωάννης Καλλιάς

kallias_ioannis_170Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης,  με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας από το Cranfield University της Μεγάλης Βρετανίας, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινάει από το 1997 σε Χημικές Βιομηχανίες. Το 2001 ξεκινάει η επαγγελματική του σταδιοδρομία στην TÜV AUSTRIA HELLAS ως Επικεφαλής Επιθεωρητής και Προϊστάμενος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Από το 2002 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διατελεί Προϊστάμενος του Τομέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, έχοντας την ευθύνη για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης. Από το 2010 έως σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής και CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες της TÜV AUSTRIA HELLAS σε ακόμα 10 χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, έχει τη θέση του CEO σε άλλες 5 θυγατρικές του TÜV AUSTRIA Group σε Αυστρία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και έχει οριστεί ως TÜV AUSTRIA Group Middle East & Balkans Area Director.

Tέλος, μέσω της TÜV AUSTRIA HELLAS η οποία έχει οριστεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς και το διεθνές competence center για τα θέματα της Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χαράσσει τη στρατηγική σε παγκόσμια κλίμακα για το TÜV AUSTRIA Group μεταφέροντας την Ελληνική τεχνογνωσία σε 29 χώρες του κόσμου.

Αλεξία Τασούλη

Είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL από το 1997. Κάλυψε την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας και από το 2004 είναι διαπιστευμένη στο Υπουργείο Εξωτερικών και από το 2015 και στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Εχει πάρει συνεντεύξεις από ξένους ηγέτες και διεθνείς προσωπικότητες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA και έχει πραγματοποιήσεις πολυάριθμες αποστολές  στο εξωτερικό προβάλλοντας την ελληνική ομογένεια.

Εχει δύο μεταπτυχιακά το πρώτο στο Media and Communications, University of the West of England, UK, και το δεύτερο στο Energy, Law and Economics του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αρθρογραφεί στον όμιλο REAL GROUP.

Νίκος Υποφάντης

ipofantis_170Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ Τν & RADIO 100,3

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον όμιλο ΣΚΑΪ .

Συντάκτης του ραδιόφωνου ΣΚΑΪ 100,3 με την  εκπομπή «ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ» και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Τν.

Έχει καλύψει ναυτιλιακό, οικονομικό, ελεύθερο οικονομικό , ρεπορτάζ ενέργειας, εμπορικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ.

Παρουσιάζει σε τακτά διαστήματα, σειρά ενημερωτικών εκπομπών, δελτία ειδήσεων και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.skai.gr και στα περιοδικά «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και «TRADE GREECE» του EBEA.

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

giannelos alexandros ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου