SEPTEM Μικροζυθοποιία
Η δημιουργία μας
Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.
Η αποστολή μας
- Είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση και δημιουργία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.Παράγουμε αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπύρα, γιατί δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά της με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης.
- Πιστεύουμε ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Παλαιώστε το κόκκινο κρασί ή το τυρί, όχι την μπύρα…
- Πιστεύουμε ότι η μπύρα δεν είναι απλά ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό, αλλά ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, όπως αντίστοιχα το κρασί, το malt whisky, ο καφές…
Η φιλοσοφία μας
Οι οινολόγοι αφιερώνουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της τέλειας δομής και ισορροπίας των κρασιών τους, προκειμένου να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του μικροκλίματος και της εσοδείας. Την ίδια ”οινολογική“ φιλοσοφία εφαρμόζουμε στην παραγωγή των προϊόντων της Μικροζυθοποιίας Septem. Πιστεύουμε ότι ο λυκίσκος είναι το «σταφύλι» της μπύρας και επιλέγουμε αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδικών ποικιλιών από όλο τον κόσμο.
Το όραμα μας
Να γίνουμε η ελληνική μικροζυθοποιία που, στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της θα είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα.