Ομιλητές Συνεδρίου 2015

Δημήτρης Μάρδας

mardasΑναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σπουδές: Πανεπιστήμιο, Paris II-Panthéon, Παρίσι, Γαλλία, Διδακτορική Διατριβή: «Η Θεωρία των ενδοκλαδικών ανταλλαγών. Η περίπτωση της ΕΟΚ. Βαθμός «Αριστα»
Μεταπτυχιακές σπουδές: i) D.E.A. (Master) στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, Πανεπιστήμιο Paris II- Panthéon, Παρίσι, Γαλλία.

Δίπλωμα στα Οικονομικά, Centre Universitaire d΄Etudes des Communautés Européennes, Πανεπιστήμιο Paris I – Panthéon Sorbonne, Παρίσι, Γαλλία.
Πτυχίο  Οικονομικών Επιστημών,  της   Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του  Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης.
Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά.
Γεννήθηκε το 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Χρήστος Σπίρτζης

spirtzis_170Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993. Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.
Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου. Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Γιάννης Τσιρώνης

tsironis_170Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, όταν για μοναδική φορά από την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να καταργήσει τον ψηφισμένο από την Νέα Δημοκρατία νόμο 815.

Από το 1983 κατανοεί ότι στα αδιέξοδα της Αριστεράς μοναδική ριζοσπαστική διέξοδος είναι η πολιτική οικολογία και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο Οικολογικό Κίνημα κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006.

Σταύρος Θεοδωράκης

theodorakis_s_170Δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολιτικός, ιδρυτής του κόμματος Το Ποτάμι.

Κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ίδιος κέρδισε μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ το κόμμα του κέρδισε αριθμό συνολικά 17 εδρών επί συνόλου 300.

Ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1984. Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, από τον «902 Αριστερά στα FM» μέχρι το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αλλά και εφημερίδες, από την «Μεσημβρινή» μέχρι την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Το διάστημα μεταξύ 1985 και 1987 αγωνίστηκε για την παροχή εκπαίδευσης στους Ρομά.

Έχει εκδώσει 3 βιβλία από τον «Ποταμό»: «Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών», «Οι άνθρωποι μου», «Αυτό που ζούμε» (με σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου). Το 2000 ξεκίνησε τους «Πρωταγωνιστές» στο κανάλι ΝΕΤ της ΕΡΤ. Από το 2006 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα κάθε Σάββατο είχε στα «Νέα» την στήλη «Οι άλλοι Πρωταγωνιστές». Το 2010, ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με άλλους 24 δημοσιογράφους, δημιούργησε τον ιστοτόπο protagon.gr

Γεννήθηκε στο χωριό Δραπανιάς Κισσάμου Χανίων το 1963. Μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής.

Ρένα Δούρου

RDOUROU_170_bΠεριφερειάρχης Αττικής.

Η Ρένα Δούρου είναι εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής. Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και εργάστηκε ως σύμβουλος εκδόσεων.

Εχει πτυχίο Παιδαγωγικής του πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Γαλλία, Τουρκία, Βρετανία.

Διαθέτει Μάστερ Πολιτικών Επιστημών. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μια κουβέντα με τον Γλέζο» (2014), «Η απόλαυση του εθνικισμού» (2007) και έχει πάρει μέρος σε πολλές συλλογικές εκδόσεις.

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας και επανεξελέγη τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές.

Read more

Κωνσταντίνος Μίχαλος

konstantinos_michalos_170Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012 είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011).

Από το 1988 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ ΟΤΕ.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι έγγαμος με τέσσερα παιδιά και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Γιώργος Τσίπρας

tsipras_gΓενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

O Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 48 χρονών. Τελείωσε το Λύκειο στο Βαρβάκειο και είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολόγος Μηχανικός). Μέχρι πρόσφατα ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις γραμμές της Αριστεράς. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα διεθνών εξελίξεων και εξωτερικής πολιτικής.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκρότησή της το 2012, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές ήταν Συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον Απρίλιο του 2015.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Άδωνις Γεωργιάδης

georgiadis_170Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.

Εκδότης/Ιστορικός, έως την εκλογή του ήταν διευθυντής των Εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ», της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Π.Ε.» και της «ΑΛΣ Α.Ε.».

Σπουδές: Εθνικόν Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών: Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας: Πτυχίον Ιστορίας

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, πρώτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του με 19.590 σταυρούς. Επανεξελέγη το 2009. Συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: Μορφωτικών Υποθέσεων-Παιδείας και Πολιτισμού, Αποδήμου Ελληνισμού και στην Διακομματική Επιτροπή για τα Εθνικά Θέματα.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από τον Δεκέμβριο του 2003 ανέλαβε χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., θέση την οποία διατήρησε έως τις εθνικές Εκλογές του 2007. Ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004, όπου και ήρθε πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής του Κόμματός του, με 10.650 ψήφους. Δεν εξελέγη βουλευτής τότε διότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ελάχιστο όριο του 3%. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 ήταν Υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών με τον Συνδυασμό «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ», με υποψήφιο Υπερνομάρχη τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο. Ο Συνδυασμός πέτυχε την εκπροσώπησή του στα Νομαρχιακά Συμβούλια Αθηνών/ Πειραιώς. Εξελέγη πρώτος αναπληρωματικός Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 700 βιβλία, κυρίως μεταφράσεις αρχαίων και βυζαντινών Ελλήνων Συγγραφέων. Εξέδιδε δύο περιοδικά την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και το «ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» στα οποία και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων. Από το 1993 διευθύνει τις Εκδόσεις «Γεωργιάδη», το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» με σκοπό την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσης, σε παιδιά και σε ενήλικες. Εκεί δίδαξε ο ίδιος Ιστορία, έως την εκλογή του. Συγγραφεύς τριών βιβλίων, το πρώτο με τίτλο «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ», το δεύτερο «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ» και το τρίτο «ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ: Η ΑΛΩΣΙΣ». Παρουσίαζε δύο καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές επί χρόνια, στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ την εκπομπή «ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ» και στο BLUE SKY την εκπομπή «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Επί ένα χρόνο παρουσίαζε στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία μία εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή μέσω του Ant1 sat και Ant1 pacific. Σε συνεργασία με το ΡΑΔΙΟΔΙΚΤΥΟ, 29 ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία αναμεταδίδουν μία δική του εβδομαδιαία δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο: «ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΣ». Ως προσκεκλημένος έχει μιλήσει στην ομογένεια του Μονάχου Γερμανίας, στο Λονδίνο της Μ. Βρεττανίας, στην Νέα Υόρκη στις Η.Π.Α. και στην Μελβούρνη, στο Σίδνεϋ και στο Μπρίσπέϊν Αυστραλίας.
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Διαρκής Επιτροπή Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06/11/1972.
Οικογενειακή Κατάσταση: Έχει έναν υιό, τον Αθανάσιο-Περσέα.

Κώστας Σκρέκας

skrekas_1701π. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σπουδές: Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη «Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων» στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

Γλώσσες: Αγγλικά,Γαλλικά,Ιταλικά.

Σεμινάρια /Συνέδρια: Απέκτησε τον τίτλο του Κύριου Επιθεωρητή σε συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9000/ 94.Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management

Συνέγραψε τις εργασίες: «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων»,«The use of Value Management Methodology for the development of a Business Plan»

Read more

Ασημάκης Παπαγεωργίου

asimakis_papageorgiou_170π. Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ.

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Bentley, της Βοστώνης, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε περισσότερο από 10 χρόνια σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις και ως Γενικός Διευθυντής σε ευρύ φάσμα εταιριών του ιδιωτικού τομέα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών προϊόντων και των εκδόσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2005 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία «Προαστιακός Α.Ε.». Από τον Δεκέμβριο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε και από τις 31 Μαίου 2006 ανέλαβε, στην ίδια εταιρία, καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπου και παρέμεινε μέχρι 16 Δεκεμβρίου 2009. Μετείχε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Από το 2010 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επενδύσεων. Διατέλεσε Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από 21 Ιουνίου 2012 έχει διατελέσει Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλά άπταιστα αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα σπορ, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Μανώλης Παναγιωτάκης

panagiotakis_170Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. τον Απρίλιο του 2015.

Εργάζεται  στην επιχείρηση από το 1974 ενώ εδώ και 20 χρόνια είναι διευθυντικό της στέλεχος.

Είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός διπλωματούχος του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και κάτοχος Diploma in Management από το Henley Management College.

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε κρίσιμες δομές της επιχείρησης  έχοντας εκπονήσει όλες τις σύγχρονες μελέτες οργάνωσης και λειτουργίας της ΔΕΗ. Υπήρξε μέλος του πρώτου ΔΣ του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Διατέλεσε Μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης υπό την προεδρία του ΓΓ του οικείου Υπουργείου, και μέλος του πρώτου ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.

Έχει εκπονήσει πληθώρα μελετών για το ενεργειακό, τη λειτουργία και τη στρατηγική της ΔΕΗ και γενικότερα των Δημόσιων Επιχειρήσεων όπως επίσης για την αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα.

Γιώργος Πατούλης

patoulis_ph2_170Δήμαρχος Αμαρουσίου. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Πρόεδρος Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.

Ο Γιώργος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

Νέος ειδικευόμενος ακόμη, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ» εκπροσωπώντας τους νέους γιατρούς και ειδικευόμενους, ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς και ηγήθηκε αυτού για τα επόμενα χρόνια.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και διατελεί για 7 χρόνια Πρόεδρος, επιδεικνύοντας ένα σπουδαίο έργο ιατρικού εθελοντισμού, εξετάζοντας εκατοντάδες κατοίκους σε παραμεθόριες περιοχές της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Read more

Παναγιώτης Γ. Δράκος

PGDr-Photo_170Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών. Μέλος ΔΣ της European Issuers (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Εισηγμένων Εταιρειών), του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Συλλόγου Αποφοίτων του Harvard University καθώς και του Harvard Business School.

Πρώην Μέλος των δύο Δ.Σ. τους, Διευθύνων Σύμβουλος, Elig Sarl, και Corporate Finance, Drexel, Burnham, Lambert, Paris, France. Μέλος της Ομάδας Εργοδοτών, ΕΟΚΕ, Βρυξέλλες. Πρώην Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ. Μέλος ΔΣ, ΕΛΟΤ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Πρώην Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Εταιρειών Π. Γ. ΔΡΑΚΟΣ – ΙΖΟΛΑ ΑΒΕ.

Σταύρος Χατζάκος

xatzakos_170Γενικός Διευθυντής ΟΛΠ Α.Ε.

Ο Σταύρος Χατζάκος, είναι οικονομολόγος και Γενικός Διευθυντής στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., όπου εργάζεται από το 1983. Από το 1993, ο κ. Χατζάκος ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΟΛΠ Α.Ε., υπεύθυνος για τη διαχείριση των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και για την εκπροσώπηση του ΟΛΠ σε διεθνείς οργανισμούς και φορείς.
Ήταν ο συντονιστής του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και εργάστηκε για το έργο από την αρχή, μέχρι την ολοκλήρωση του χώρου στην περιοχή του λιμένα.

Είναι  ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιμένων  ESPO (European Sea Ports Organisation) και της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας). Συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της ESPO και πρόσφατα εκλέχθηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας. Την περίοδο 2011 – 2014 διετέλεσε πρόεδρος της MedCruise, και από το 2015 είναι ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης.

Γιαννόπουλος Λ. Αθανάσιος

giannopoulos_170ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Εξελέγη πρώτος βουλευτής Φθιώτιδας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Μέλος του πρώτου και του δεύτερου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Iατρών Αθήνας- Πειραιά. Από το 1977 έως το 1980 ήταν πανεπιστημιακός βοηθός και το διάστημα 1981-83 πανεπιστημιακός επιμελητής.
Το 1983 πήρε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαϊκού Νοσοκομείου (1985- 91). Από το 1986 είναι πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Περιβλεπτιωτών. Επίκουρος καθηγητής έγινε το 1988. Το 1989 διετέλεσε πρόεδρος του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Τον ίδιο χρόνο ανέλαβε πρόεδρος του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.Τον Δεκέμβριο του 1994 εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γαστρεντερολογικής Εταιρείας.

Από το 1996 είναι αναπληρωτής καθηγητής της Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευσε 200 και πλέον επιστημονικές εργασίες σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά.

Read more

Γιάννος Παπαντωνίου

PAPANTONIOU_170Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ουισκόνσιν (ΗΠΑ), Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Παρίσι,Γαλλία) και πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (Βρετανία).

Διετέλεσε στέλεχος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι από το 1978 ως το 1981.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Υπουργός Εμπορίου, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν Επισκέπτης στο London School of Economics and Political Science.

Έχει συγγράψει άρθρα και βιβλία πάνω σε θέματα που συνδέονται με οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη καθώς και την ευρύτερη παγκόσμια σκηνή.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής.

Πλάτωνας Μαρλαφέκας

MARLAFEKAS_PLATONAS_170Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής τμ. Marketing, Μηχανογράφησης & Εξαγωγών εταιρείας αναψυκτικών «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ»

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Από μικρός ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση και έμαθε όλα τα στάδια της δουλειάς καθοδηγούμενος από τον πατέρα του και ιδρυτή της επιχείρησης «Αναψυκτικά Λουξ», Παναγιώτη Μαρλαφέκα.

Σπούδασε Προγραμματιστής Η/Υ – Αναλυτής καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Μιλάει αγγλικά.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ανέλαβε, το 1989, μαζί με τα αδέλφια του Ιωάννη και Κωνσταντίνο τα ηνία της επιχείρησης «Παν. Μαρλαφέκας & Υιοί ΟΕ», της οποίας σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής των τμημάτων Marketing, Μηχανογράφησης & Εξαγωγών.

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας έχει ενεργή συμμετοχή στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Αχαΐας και συγκεκριμένα από τον Iανουάριο του 2012 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Επιπλέον είναι μέλος ΔΣ:

 • του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας ΑΕ (από το 2009)
 • Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του P.I.C.K (Patras International Circuit for Kart – από το 2009)
 • Μέλος Δ.Σ του Επιστημονικού Πάρκου Πάτρων (από το 2013)
 • Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαικών Προγραμμάτων από το 2015

Το 2009 τιμήθηκε μαζί με τα αδέλφια του Ιωάννη και Κωνσταντίνο με το βραβείο “Κούρος” που έχει θεσπίσει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, για τη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ και την καινοτομία της.

Επιπλέον η οικογένεια απέσπασε μια ακόμη σημαντική διάκριση στην κατηγορία Επιχειρηματική Αριστεία” των βραβείων Made in Greece, που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 2013 από την Eλληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 οι επιχειρηματιές βραβεύτηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της απονομής των Βραβείων Ε.Ε.Α “Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα”

Μάρκος Ολλανδέζος

ollandezos_170Διευθυντής επιστημονικών θεμάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)

Ο Μάρκος Ολλανδέζος σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε, Οικονομικά της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Από τον Απρίλιο του 2012 έχει τη θέση του διευθυντή επιστημονικών θεμάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), φορέα των ελληνικών παραγωγικών φαρμακοβιομηχανιών.

Από το 2004 μέχρι τις αρχές του 2012 διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΠΕΦ. Διοικητικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ της SOS ΙΑΤΡΟΙ, εταιρείας παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατ’ οίκον στο διάστημα 2000-2004.

Από το 2001 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Υγείας, με ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Παύλος Θωμόγλου

thomoglou_170Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Είναι αιρετός σύμβουλος του ΕΒΕΑ, συνεχώς, από το 1978 έως σήμερα, όπου κατά τις τελευταίες εκλογές Δεκ. 2011, κατέλαβε την  1η  θέση σε ψήφους και στη συνέχεια, την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ. Επίσης, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ.

Διετέλεσε: Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας, μέλος του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρίας INTERINVEST A.E.E.X., μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας INTERPROJECT A.E. Συμβούλων Επενδύσεων, μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος του ΕΒΕΑ (1989-1993), αιρετός Τακτικός εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (1994-2002), Πρόεδρος διαφόρων Τμημάτων Εξωτερικού Εμπορίου ΕΒΕΑ, Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος του ΕΒΕΑ (2002-2006).

Είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής. Σπούδασε Οικονομικά – Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στη βαφική και στην υφαντική τεχνολογία. Έχει συγγράψει σειρά άρθρων για τις Ανθρώπινες σχέσεις, τη διαχείριση προσωπικού και επικοινωνίας, κ.ά. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων.

Ευάγγελος – Άγγελος Πετρόπουλος

petropoulos_170Δικηγόρος, Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος ΙΕΑ.

 • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ ) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
 • Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πολιτικό
 • Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Νομικής
 • Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
 • Τακτικό Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οικονομολόγων – Δικηγόρων (IFA)
 • Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE)
 • Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελετών Φορολογικού Δικαίου

ΜΕΛΕΤΕΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Πρώτη μελέτη εφαρμογής stock – options στην Ελλάδα, Μελέτη για εικονικά και πλαστά Τιμολόγια, Σημαντικός αριθμός Δημοσιεύσεων σε Οικονομικές Εφημερίδες και κλαδικά περιοδικά φορολογικού δικαίου

Read more

Σωτήριος Χατζημιχαήλ

xatzimixail_photo2_170Δ/ντής Γραφείου Διοίκησης & Δ/ντής Στρατηγικής ΔΕΗ.

Ο Σωτήριος Χατζημιχαήλ  γεννήθηκε το 1960 στη Λευκωσία Κύπρου.
Αποφοίτησε το 1978 από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή των Αθηνών.
Το 1984 απέκτησε Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Το 1993 απέκτησε Διδακτορικό Πτυχίο από το Imperial College  του Λονδίνου.
Εργάστηκε μεταξύ 1984-1986 στον ιδιωτικό τομέα και από το 1986 μέχρι σήμερα εργάζεται στη ΔΕΗ.

Στη ΔΕΗ έχει εργαστεί σε πολλές θέσεις, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που αφορούν τη ΔΕΗ, αλλά και τη λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρισμού:
1986 – 1989: Μηχανικός/Μελετητής, Διεύθυνση Προγραμματισμού, Μελέτες Συστήματος Μεταφοράς.
1993 – 1996: Μηχανικός/Μελετητής, Διεύθυνση Μελετών Συστήματος.
1996 – 2000: ΕπιθεωρητήςΜηχανικός, Διεύθυνση Προμηθειών.
2000 – 2002: Σύμβουλος στο Γραφείο Προέδρου ΔΕΗ.
2002 – 2008: Τομεάρχης Νέων Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων, Διεύθυνση Στρατηγικής.
2008 – 2010: Τομεάρχης Ερευνητικών Προγραμμάτων, Κέντρο Ερευνών Δοκιμών & Προτύπων-ΔΕΗ.
2010 – 2015: Διευθυντής στο Γραφείο Προέδρου ΔΕΗ & Διευθυντής Στρατηγικής.

Νικόλαος Πέππας

nikos-peppas170Γενικός Διευθυντής  Ελλάδας, Κύπρου & Βουλγαρίας στην SAS

Ο Νικόλαος Πέππας είναι ο Γενικός Διευθυντής  Ελλάδας, Κύπρου & Βουλγαρίας στην SAS από το 2006.

Από  το 2014 ορίστηκε επίσης και επικεφαλής του Public Security Business Unit της SAS για  την περιφέρεια της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης και υπεύθυνο για την παροχή ολοκληρωμένων στρατηγικών λύσεων σε Κυβερνήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, σε ό,τι  αφορά θέματα Εθνικής Ασφάλειας, φορολογίας, κοινωνικής πρόνοιας, Οικονομικές Υπηρεσίες και άλλα.

Είναι κάτοχος πτυχίου στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης από το DEREE– Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και τον χαρακτηρίζει η εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία που απέκτησε λόγων των διοικητικών θέσεων που κατείχε στις πιο μεγάλες εταιρίες του κλάδου των επικοινωνιών και InformationTechnology.

Χριστόφορος Σαρδελής

sardelis_170Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Χριστόφορος Σαρδελής είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου ασχολείται κυρίως με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε για μια δεκαετία. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής.

Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ολοκλήρωσης. Παράλληλα, εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

George Patsis

patsis_170George Patsis is the Founder and CEO of Obrela Security Industries (www.obrela.com), a leading provider in InformationSecurity Intelligence Services and Technology.

George Patsis is a highly accomplished expert in information security with a proven track record in developing and implementinglarge-scale security programsfor major Global 500 Corporations.As an Entrepreneur he holds a passion for identifying market opportunities and building brands. He pioneersand leads the design and development of innovative services and products in the area of strategic security intelligence andrisk management.

George is also a) a member of the Athens Club,founded in 1875and established since then as a social and intellectual center of a special brilliance,b) a regular member of the Hellenic Association of Mobile Application Services (HAMAC) andc) an active member of both the University College London(UCL) and Royal Holloway University of London (RHUL)Alumni.
George Patsis has studied Electrical and Electronic Engineering at the University College of London (UCL) and holds a MSc in Information Security Management from the Royal Holloway University of London (RHUL).

In 2013 George was selected as a High-Impact Entrepreneur to join themost exclusive entrepreneur network in the world, the EndeavorGlobal Network.

Μπάμπης Μωραΐτης

moraitisΜέλος Δ.Σ. Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της M&S INSURANCE AGENTS, Γενικός Διευθυντής της ‘’ΟΜΗΡΟΣ’’ Αναπτυξιακής της ΚΕΕ, Μέλος Δ.Σ. της ΕΤΑΠ, Μέλος Δ.Σ. της Ζαφειρόπουλος Κατασκευαστικής.

Ο Μπάμπης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Σε συνέχεια των ακαδημαϊκών του σπουδών παρακολούθησε κύκλο σπουδών του Αμερικάνικου Οργανισμού NFA (NATIONAL FUTURES ASSOCIATION) χρηματιστηριακού και τραπεζικού περιεχομένου.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την ασφαλιστική όσο και χρηματιστηριακή αγορά έχοντας λάβει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Μ & Κ ΑΕΕΔ (1999-2008) εκλέχτηκε ως γενικός γραμματέας του ΣΕΔΥΚΑ.

Συμεών Γ. Τσομώκος

tsomokos_170Διευθύνων Σύμβουλος Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.

Ο Συμεών Γ. Τσομώκος σπούδασε Νομικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ίδρυσε την εταιρία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. (SGT), στην Αθήνα, το 1997,  και τη θυγατρική της TGI, στο Βελιγράδι, το 2001.

Προεδρεύει επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια και στις δύο εταιρίες, οι οποίες παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς της Εταιρικής Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (1973-1980) και Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΕΑΕ) (1980-1997).

Υπήρξε επίσης Γενικός Γραμματέας και Ταμίας στο Συμβούλιο των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων με βάση την Ευρώπη (1990-1993) και Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας (1993-1998).

Είναι ιδρυτής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – ΗΠΑ, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ουγγαρίας, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας –Αιγύπτου, ενώ το 2006 ίδρυσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σερβίας, στο οποίο είναι Πρόεδρος.

Νίκος Υποφάντης

ipofantis_170Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ Τν & RADIO 100,3

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον όμιλο ΣΚΑΪ .

Συντάκτης του ραδιόφωνου ΣΚΑΪ 100,3 με την  εκπομπή «ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ» και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Τν.

Έχει καλύψει ναυτιλιακό, οικονομικό, ελεύθερο οικονομικό , ρεπορτάζ ενέργειας, εμπορικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ.

Παρουσιάζει σε τακτά διαστήματα, σειρά ενημερωτικών εκπομπών, δελτία ειδήσεων και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.skai.gr και στα περιοδικά «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και «TRADE GREECE» του EBEA.

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

giannelos alexandros ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου